0,00 TRY

Sepetinizde ürün yok!

V.E.

VE bu ay VE demeye kaldığım yerden devam ediyorum. Geçen ay yüreğimiz yanmıştı Aybüke kızımızın acısı ile. Yine o kadar bağrımın haşlandığını düşündüğüm bir zamanda yazdığım birkaç dizeyi bu sefer Aybüke’ye adayarak Ayarsız’a göndermiştim. Bazı acılar insana aynı çığlığı attırır, yok ya geçen sefer “offf” diye bağırmıştım bu sefer “ufff” diye bağıracağım diye kastırmanın bir anlamı yok. Canınız yanınca bağırırsınız, başka bir hesap gütmeden. Bazen bağırtınızın sesi uzaktan hoş gelmez!

VE benim her ay, ‘inşallah sonraki ay yazmak zorunda kalmam’ diyerekten yazmaktan ciğerim soldu ama olağanüstü hâl ne yazık ki hâlâ devam ediyor.

VE aylardan Ağustoooos. “Günlerden Cuma” diye devam edemeyeceğim çünkü merhum Gençosmanoğlu’nun dizeleri “Gün doğmadan evvel iklîm-i Rum’a” diye devam ediyor. Bu devamsızlığımın temel saiki Türkiye’nin dört bir köşesinde -ki bir internet araştırması ile 11 tane olduğunu öğrendim- AVM’ler açan bir şirketin Trabzon’da sonu foRum diye biten bir alışveriş merkezi açmaya kalkmasıyla olanlardı. O günden beri bir şey Rum ile bitiyorsa ben o topa çok girmemeye çalışıyorum. Pardon, hocam.

VE siz bu yazı ile Ağustos sıcağında boğuşurken canım okuyucu, müsaadenizle azıcık malûmatfuruşluk yapalım, izninizle sizi azıcık kökenbilimi (arı Türkçeciler eqlesin) ile darlayayım. Ağustos ayı zehir anlamındaki –ağu’dan falan gelmiyor buz gibi gavurca kökenli bir kelime. Roma sezarlarından meşhur Augustus’a borçlu varlığını. Julius’un –us’unu atıp July yaptıkları gibi Augustus’un –us’unu atıp August yapmışlar. Ne kadar ussal bir tercih olmuş bilemeyeceğim ama arımızı namusumuzu koruduğu kesin. Yuh artık ne alâka diyen okuyucular beri gelsin onlara cebimden malûmat çıkaracağım. Zira Augustus bu aya adını vermeden önce Roma takviminde altıncı aya denk geldiği için yukarıda adı geçen aya “Sextilis” deniliyordu! Töbe estağfurullah, ibretlik maûumat.

VE sık sık yaptığım bir şeyi sizinle paylaşmak isterim. Meselâ bir ilaç ile ilgili fikir sahibi olmak istersem ekşi’ye girerim. Bir kavram ile ilgili etimolojik araştırma yapacaksam Viki’den önce Googlelarım çünkü ileri demokratik ülkemizde dünyanın en büyük ansiklopedisi denilen site yani Wikipedia kapalı! Ayarsız maddesi açayım dedim Viki’de, lâkin yer gök 404 not found. Ya aslında “Vikipedi, kullanıcıları tarafından ortaklaşa olarak birçok dilde hazırlanan, özgür, bağımsız, ücretsiz, reklamsız, kâr amacı gütmeyen bir internet ansiklopedisi.” diye kendini tanımlayan sitenin sloganı “Vikipedi: Özgür Ansiklopedi” olmasa gene idare edeceğiz de bu kadar tesadüf, ‘bu ironiyi kimler çizmiş gönlüme dar geliyor, dar geliyor gardashım’ dedirtiyor!

[vc_cta h2=”Yazının devamı Ayarsız dergisinde” style=”3d” add_button=”right” btn_title=”Abonelik Formu” btn_style=”3d” btn_shape=”square” btn_color=”danger” btn_link=”url:http%3A%2F%2Fayarsiz.net%2Fabonelik-formu%2F|||”]Ayarsız dergisini kitapçılardan edinebilir veya Abonelik formunu doldurarak adresinize getirtebilirsiniz.[/vc_cta]
spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz